COVID-19 indvirkning på børn

Af: Johnny Baltzersen, Chair, CICED

Et omfattende studie fra Save the Children kaster lys over, hvordan de mest udsatte børn rundt om i verden har været påvirket af COVID-19. 

Uddrag fra Save the Children’s præsentation af undersøgelsen:

Omkring 13.500 børn og over 31.000 omsorgspersoner har siden corona-pandemiens udbrud delt deres oplevelser med et stort forskningsteam.

Globalt syntes mere end 8 ud af 10 børn, at de lærte meget lidt eller slet ingenting, da skolerne lukkede To tredjedel af forældrene/omsorgspersoner rapporterede, at deres barn ikke havde været i kontakt med lærere, siden nedlukningen.

Tre fjerdedele af husstandene mistede indkomst som følge af COVID-19, og langt størstedelen af husholdningerne (96%) rapporterede, at de havde problemer med at betale for en væsentlig vare eller tjeneste.

Fire ud af fem kæmpede for at betale for mad, og to ud af fem husstande fandt det vanskeligt at give deres familier en nærende kost.

De fleste forældre og omsorgspersoner (89%) rapporterede, at deres adgang til sundhedsydelser, medicin eller medicinske forsyninger var blevet forringet. 

Der er tale om en ganske omfattende rapportering på engelsk. Rapporterne kan downloades fra Save the Children’s Resource Centre

Del i dit netværk

Seneste blogindlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev