Styrk det, der virker…og øg støtten til civilsamfundet

Sådan lyder overskriften på et dugfriskt udspil fra Globalt Fokus, paraply-organisation for mange civilsamfundsorganisationer, og som CICED også er medlem af. 

Globalt Fokus anbefaler, at 25% af dansk udviklingsbistand skal gå til civilsamfundet. Det er et hop fra de nuværende 17%.

Udspillet kommer som indspark i debatten om en ny dansk udviklingspolitisk strategi, som skal forhandles på plads i løbet 2021.

Folketingets udenrigspolitiske udvalg skød debatten i gang torsdag d. 28.1. med en online høring fra Landstingssalen.

CISU og Globalt Fokus er indbudt til debat med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen i den nærmeste fremtid. CICED deltager og bidrager efter bedste evne. Her i nyhedsbrevet vil vi dele links og kommentarer til høringssvar og debat m.v. Og give vores besyv med.

Et tema, som vi helt sikkert kommer til at høre mere om, er sammenkædning mellem udviklingsbistand og flygtninge. Skal udviklingsbistanden betale for de meget omtalte modtagecentre f.eks. i det nordlige Afrika?

Ét svar på spørgsmålet kommer fra Lars Engberg-Pedersen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internatioanle Studier. ‘Det er forræderi mod udviklingsbistanden’, skriver han i et blog-indlæg i Globalnyt.

Læs indlægget her.

Del i dit netværk

Seneste blogindlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev