Der planlægges på livet løs

af Johnny Baltzersen, CICED chair. 

Kick-off konference for projektet Better School Start-Better School Life i Mongoliet var i begyndelsen af november 2019. Over to hundrede deltagere fra 63 landdistrikter deltog sammen med repræsentanter fra det mongolske undervisningsministerium og professorer og undervisere fra Mongolian State University of Education. Samt naturligvis ledelsen af MAPSSD, CICEDs mongolske partner.

Nu blot 3 måneder efter og trods sædvanlig barsk vinter, så er mange af lokalafdelingerne i fuld sving med de to store udfordringer, som projektet har ambition om at finde løsninger på: Nomadernes børn skal have en passende alsidig pædagogisk støtte til at forberede sig på at komme i skole. Og, når de er i skole og skal bo på skolen i uger ad gangen, så skal kostafdelingerne være så børnevenlige som overhovedet muligt.

Projektet har ingen faste skabeloner eller opskrifter til at håndtere disse to opgaver. Vi ønsker at inddrage ideer og erfaringer fra alle involverede lokalsamfund. Derfor er MAPSSD lokalafdelinger i gang med at drøfte og planlægge, hvordan projektet mest hensigtsmæssigt rulles ud i deres respektive områder. Drøftelser og planlægning sker i tæt samarbejde med forældre og andre i lokalsamfundene, lokale myndigheder og skolernes elever og lærere og personale i kostafdelingerne.

Fotos i dette dias-show viser et udpluk fra en række lokale workshops og møder, som er afholdt rundt om i Mongoliet. Selvom billedkvaliteten er svingende, så er der ingen tvivl om interessen for projektet.

Del i dit netværk

Seneste blogindlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev