Døden i Qatar – Håbet i Helambu

En spritny artikel i det engelske dagblad The Guardian er en trist, men effektiv påmindelse om, hvorfor vi har fokus på at støtte unge nepalesere i Helambu regionen nord for Kathmandu. 

Ifølge the Guardians kilder er over 6.500 migrantarbejdere døde i Qatar siden landet for 10 år siden vandt retten til at afholde VM i fodbold i 2022. Migrantarbejderne er krumtap i den arbejdsstyrke, der under uhyrlige vilkår, skal opføre stadions, lufthavn, hoteller og anden infrastruktur til VM.

Nepal er et af de fattige asiatiske lande, der leverer mange arbejdere til byggepladserne i Qatar. Især efter det voldsomme jordskælv i 2015 med epicenter tæt på Helambu migrerede de unge i hobetal. Håbet var derude. Ikke derhjemme.

I stedet for arbejde og håb fandt ifølge The Guardian 1641 nepalesere døden i Qatar.

Sammen med vores partner Just Nepal Foundation har vi sat gang i at genetablere håbet for de unge i Helambu.

Første fase var youth camps og etablering af et ungdomskooperativ, samt mikro-finansiel støtte til iværksættere.

Anden fase er i fuld gang. 150 unge er på kursus i at holde geder og høns, effektiv og bæredygtig dyrkning af grøntsager og frugt. Nogle studerer effektiv drift af kooperativ. 24 andre unge skal i praktik, enten som skrædder eller elektriker, IT, metalarbejder, skomager, turisme og køkken.

Om et par uger er der fotos og fortællinger. Vi glæder os til at overlade mikrofonen til kursister og partner i Nepal.

Del i dit netværk

Seneste blogindlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev