Fra forårs- til sommergræsning – skoleforberedelserne skal passes

I Mongoliet følger dyrenes græsning årstiderne. Og nomaderne må følge med. Det er i sig selv en udfordring, der får en ekstra dimension, når der er fem-årige børn i familien. Fem-årige, der deltager i vores hjemmbaserede skoleforberedelse.

Som vi har beskrevet tidligere, så risikerer nomadefamiliernes børn at være bagud på point i forhold til børn, der har gået i børnehave, når de starter i første klasse. Og når man er bagud på point og samtidig langt hjemmefra, så kan skolestart blive en barsk omgang.

Projektet med støtte til femårige nomadebørn er nu ved at slutte sin fjerde runde, og vores mongolske partnere har nået ud til næsten 4500 børn.

Evalueringer fra det mongolske undervisningsministerium viser, at de fem-årige, der har været med i vores hjemmebaserede førskole-program klarer sig ligeså godt i skolen, som de børn, der har gået i børnehave. Og det tidligere ret hyppige frafald er elimineret.

I disse uger flytter nomaderne fra forårs- til sommergræsning. Men, som en af nomadefamilierne skriver, så skal skoleforberedelsen passes ligeså opmærksomt som dyrene. Se fotos nedenfor.

Samtidig med sommergræsning står skoleafslutning og sommerferie for døren. Mange landdistriktskoler inviterer de kommende elever, herunder de fem-årige nomadebørn til et par ugers forsmag på skolen. Som man kan se af flere fotos herunder, så skaber det begejstring.

Vi beklager den ringe billedkvalitet.

Del i dit netværk

Seneste blogindlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev