Godt at komme i skole igen

Af: Johnny Baltzersen, CICED, joba@ciced.dk

Der var glade smil bag corona-maskerne, da Children’s Ger bød eleverne tilbage i skole den 15. september, to uger senere end normalt.

– Ikke alle eleverne er her endnu, fortæller Saraa, der er administrativ leder på Children’s Ger. Corona har også afholdt os fra at gennemføre vores sædvanlige opsøgende arbejde blandt de familier, som vi hører ikke kan få deres børn i de offentlige skoler.

– Ja, så der er kun 20 elever, hvor vi normalt har mellem 30 og 40 elever, konstaterer Tunga, der forestår al undervisning på Children’s Ger. Men, det gør det lidt nemmere at overholde corona-reglerne, at vi er få. Vi kan kun have 10 elever i klasseværelset ad gangen, så det passer fint med vores normale toskiftshold.

Corona-situationen i Mongoliet er stærkt svingende. Efter lidt bedring i august er den gal med smitten igen. Frem til februar-marts i år havde Mongoliet under 50 konstaterede tilfælde, men i denne uge krydsede landet 300.000 konstaterede tilfælde. Heraf 90.000 alene i september, som også blev måned for en trist rekord på 340 døde. Situationen er ekstra-bekymrende, fordi Mongoliet faktisk har fuldt vaccineret 66% af befolkningen og landet er på vej ind i den normalt langstrakte og hårde vinter.

– Vi ville gerne have alle eleverne tilbage i skolen, men vi kan godt forstå, at der er forældre, som er forsigtige med at sende deres børn ud i smittefaren. Og som sagt, ville vi også have problemer med at overholde corona-afstandsreglerne, hvis alle kom i skole. Vi kan ikke levere online-undervisning til de af eleverne, der bliver hjemme, men vi levere opgavehæfter og bøger i det omfang, vi kan magte det, slutter Saraa.

Tunga er klar med håndspritten og Saraa har masker klar til de elever, der måtte møde op uden. Children’s Ger er i gang igen. Og der er stadig mulighed for et måltid mad i frokostpausen.

Del i dit netværk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev