International handicapdag

Skrevet af : Rita Tisdall, CICED.               

Hvert år den 3. december fejrer vi den internationale dag for personer med handicap. Det er en dag, der er dedikeret til at anerkende den kamp, de resultater og de bidrag, som personer med handicap yder verden over.  Siden 1992 har denne dag fungeret som en platform til at øge bevidstheden, udfordre misforståelser og advokere for rettigheder og trivsel for mennesker med handicap.

Helambu Kommune slutter sig til verden

For første gang nogensinde afholdt Helambus landkommune en handicapdag til ære for sine borgere med handicap, især børn med handicap og deres forældre. Arrangementet blev afholdt i landsbyen Chanaute.

Voksne med handicap, børn med handicap, deres forældre, embedsmænd og gæster fra Kathmandu og udlandet var samlet for at fejre dagen.  Der blev spillet musik, serveret mad og vist film om personer med handicap. Men det mest imponerende af alt var den varme atmosfære, hvor forældre og personer med handicap fortalte deres historier. Mange græd, og der var mange stående bifald som anerkendelse af forældrenes arbejde og kamp.

Et af de vigtigste emner, der blev fremhævet, var, at børn med handicap aldrig må adskilles fra deres familier. Der blev fortalt rystende historier om børn, der var taget på herberg for at få en uddannelse, men som blev misbrugt. Borgmesteren i Helambu, Nima Gyaljen Hyolmo, udtalte for nylig, at ingen børn under ti år bør sendes væk fra deres forældre.

 

Helambu, en kommune, der tager handicap alvorligt

Borgmesteren blev rost for de skridt, der for nylig er taget i hans område med hensyn til udvikling af handicapservice.  Indtil for nylig var der ingen data og kun få tilbud til personer med handicap.  Nu ved man for eksempel, hvor mange mennesker der lever med handicap i området. Hvert eneste barn og hver eneste familie er blevet besøgt og har fået rådgivning om deres barn og de tjenester, der er brug for.

Del i dit netværk

Seneste blogindlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev