Husk altid, at du er speciel og unik

Happy Shujaa blev født i 1998 i Moshi i det nordlige Tanzania på grænsen til Kilimanjaro nationalpark. Hun var døv fra fødslen, gik i grundskole på Mwanga School for the Deaf og senere på Moshi Technical Secondary School.

”Da jeg var færdig med min ungdomsuddannelse, flyttede vi til Tanga (kystby/region, red.) med min familie. Jeg følte mig isoleret, da jeg ikke fik arbejde på grund af fordomme fra mange arbejdsgivere og fra samfundet som sådan,” fortæller Happy Shujaa.

”En dag besøgte jeg Deaf Clubs afdeling i Tanga-regionen, og her blev jeg opfordret til at deltage i projektet Decent Work Options for Young Deaf People. Og nu har jeg så deltaget i et iværksætterkursus, og i et kursus om, hvordan man ansøger om lån fra mikrofinansieringsinstitutioner.

”Situationen var forfærdelig i mine teenageår, lige efter jeg havde fået mit barn og afsluttet min ungdomsuddannelse”, beretter Happy Shujaa.

”Min mor havde mistet sit job i supermarkedet. Jeg havde ikke penge til at fortsætte min videregående uddannelse, og jeg havde et barn at forsørge. Efter deltagelse i iværksætterkurset den 25. og 26. januar 2024 planlægger jeg at begynde at sælge sandwich til kontorer. Jeg sælger sunde sandwich i en blå kurv til mine kunder på deres kontorer. Jeg planlægger at stå op hver morgen for at forberede sandwichs og levere dem til regeringskontorer i Tanga by. Jeg håber, at ordrerne vil vokse, og jeg vil også sælge frokost efter kundernes efterspørgsel. Derfra vil jeg satse på at skaffe mig en plads på taxastationen og få cateringordrer fra forskellige afdelinger og enkeltpersoner”.

Det er ikke kun konkrete forretningsplaner, Happy Shujaa har med sig fra iværksætterkurset. Hun har tydeligvis også nogle livsvejledende læresætninger med i bagagen.

”Fra workshoppens emner og diskussioner har jeg lært, forsætter Happy Shujaa, at det at eje en virksomhed er en rejse og ikke en begivenhed. Tingene går ikke altid som forventet – de går nogle gange galt, men det betyder ikke, at man skal holde op med at gøre sin virksomhedsdrøm til virkelighed”.

Happy Shujaa understreger, at enhver virksomhedsejer må sætte sig daglige mål, og hun føler sig sikker på, at netop dét er afgørende for at opbygge en succesfuld virksomhed.

”Jeg skal ud at møde andre døve virksomhedsejere for at få inspiration. Jeg skal  være åben over for nye ideer. Man skal være fleksibel med hensyn til at anvende nye tricks, der fungerer i sin egen virksomhed.”

”At have et spirituelt liv er nøglen til at holde fokus på sine drømme og forretningsmål” slutter Happy Shujaa og sætter streg under sin nyvundne energi og selvtillid:

”Husk altid, at du er speciel og unik. Den energi, der er der, har et formål, så brug den. Lad dig ikke afskrække af småting og af mennesker”.

Deltagere i iværksætterworkshop
Del i dit netværk

Seneste blogindlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev