Tegnsprogstolkning bygger bro mellem døve og hørende – også i Tanzania

Samtidig med at vores sidste nyhedsbrev landede i jeres indbakke og fortalte om CICEDs planer om et nyt projekt med de døves organisation/CHAVITA i Tanzania, så var vi online med tegnsprogstolkenes forening/TASLI. 

Bedre og mere tegnsprog og bedre og mere tegnsprogstolkning er to sider af samme indsats for bedre inklusion af de døve i det tanzaniske samfund.

Sideløbende med, at fokus øges på døves rettigheder, herunder retten til at blive hørt, øges behovet for kvalitet og kvantitet i tegnsprogstolkning. Der er knap 100 tegnsprogstolke til at samarbejde med op til ca. 700.000 døve og stærkt hørehæmmede.

Mange af tolkene er selvlærte og skal navigere i flere tegnsprogsmodeller udviklet af forskellige aktører gennem de sidste par hundred år. Tegnsprogstolkenes arbejdsvilkår er heller ikke noget at råbe hurra for.

Over de kommende par måneder udvikler vi sammen med TASLI et projekt, der skal styrke kendskabet til tegnsprogstolkning blandt de døve og offentlige og private aktører. Projektet skulle også gerne bidrage til bedre kvalitet i tegnsprogstolkningen og forbedre vilkårene for tolkene.

Også på dette område glæder vi os til at fortælle jer mere.

Billedet er et screen shot fra mødet med TASLIs bestyrelse d. 12.2.21.

Del i dit netværk

Seneste blogindlæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev